Windows 10

Compania Microsoft a lansat sistemul Windows  10 pe data de  29 iulie 2015 oficial. Din aceasta data utilizatorii de Windows  7 si Windows  8.1 vor avea acces gratuit la actualizarea sistemului de operare daca  vor descarca noul soft in primul an de la lansare.

Aceasta actualizare se poate face de asemenea pentru telefoanele cu Windows Phone 8.1 , dar si pentru  platforma Xbox One.

Cerintele necesare pentru a rula noul sistem de operare Windows 10 sunt:

  • Cele mai noi versiuni de Windows 7 SP1 sau Windows 8.1 Update.
  • 1 GB RAM pentru 32 de biti sau 2 GB RAM pentru cel de 64 de biti.
  • Procesor de 1 GHz sau mai rapid.
  • Spatiu pe unitate de 16 GB pentru 32 de biti sau 20 GB pentru cel de 64 de biti.
  • Placa video cu DirectX 9 dar pentru unele aplicatii sau jocuri probabil va fi nevoie de o versiune mai noua.
  • Ecran de 1024x 600.

Sistemul de operare Windows 10 vine cu o noua modalitate  de cautare acesta fiind vocal si este disponibila deocamdata doar in Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, China, Franta, Italia, Germania, Spania, India, Canada si Australia, cel mai probabil dupa un timp se vor face si pentru celelate limbi. Cortana va avea nevoie de un microfon de inalta calitate pentru  o experienta de vorbire imbunatatita.

Unii utilizatori de Windows 8 sau 8.1 probabil au avut nevoie de un pic mai mult timp sa se familiarizeze cu butonul de start care era mai ciudat, insa la Windows 10 deja  s-a revenit la vechea interfata a butonului de start  care este bine optimizata, dar mai nou se poate redimensiona dupa placul dumneavoastra.

 

Facebook Comments