UE vrea Wi-Fi gratis peste tot

Uniunea Europeana are un plan nou care implica implementarea de Wi-Fi gratuit pe tot continentul. Nu doar in marile metropole sau orase ci si in sate.

Ca parte din noile reglementari facute de UE sub noul Cod European de Comunicatii Electronice, a fost bugetata suma de 120 de milioane de euro pentru achizitia de echipament care sa permita infiintarea unor puncte de acces wireless la internet in cat mai multe localitati de pe continent.

A fost stabilit si obiectivul ca fiecare casa din Europa sa aiba acces la internet cu o viteza de 100Mbs download pana in anul 2025. Poate pare sa fie ridicol pentru unii dar la ce internet exista prin unele locuri de pe continent este chiar un plan indraznet. De asemenea pana atunci se spera ca va fi pusa la punct si infrastructura 5G a Europei.

Codul cel mai nou include si cateva lucruri cum ar fi modificari la legile de copyright care obliga inasprirea masurilor de depistare a incalcarii drepturilor de autor si continua imposibilitatea de-a a face o poza a unui anumit turn din Paris noaptea si sa o postezi pe internet fara sa incalci legea.

Facebook Comments