Sfaturi si trucuri pentru a stapani tastatura

Conditiile de viata ne provoaca sa folosim cat mai des aceste mijloace de scriere digitala, tastatura este o necesitate de zi cu zi. Folosirea tastaturi necesita timp pentru a invata utilizarea ei si a cunoaste tastele. Tastatura este un mijloc de scriere mai rapid si mai eficient.

In acest articol vom oferi cateva sfaturi pentru a putea folosi corect si rapid tastatura.

1). Scapa de obiceiurile propaste.
Cel mai probabil multi dintre dvs. folosest o metoda gresita de tastare. Utilizarea metodei de dactilografie (folositi o tastatura dreapta jos unde va plasati palmele, daca sunteti un iubitor de jocuri, adeseori folositi tastele WASD, si pot avea degete mai puternice la mana stanga). Altii folosesc doar doua degete, situandu-se peste zece sau mai multe chei fiecare, intotdeauna de a pastra ochii pe tastatura pentru a obtine cheile potrivite.

2). Folosirea celor 10 degete.
Pasul urmator este reinvatarea corecta a degetelor pe tastatura. Dupa o mica privire peste tastatura observam ca literele „F” si „J” au o mica umflatura, acest lucru este pentru a va ajuta sa gasiti plasarea corecta a degetelor fara a fi nevoit sa va uitati la tastatura. In mod normal degetele index trebuie sa se bazeze pe literele F si J pentru principalele chei. Degetele mijlocii si degetele inelare acopera sunt folosite doar pentru cateva taste, in timp ce degetele index acopera mijlocul tastaturii. Iar degetul mic este cheia pentru punctuatie.

3). Invata atingerile TIP
Atingerile TIP, este atunci cand tastati fara a fi nevoit sa va uitati la tastatura. Aici singur trebuie sa te antrenezi pentru acest lucru, trebuie sa incerci sa inveti tastatura. Prin exercitiu acest lucru se dobandeste.

4). Navigarea rapida cu tastele de baza.
Ultimul pas sunt comenzile rapide pe care poti sa le faci doar la apasarea a doua taste uzuale, pe care poate nu ai stiut ce frunctii i se pot atribuii.

Comezile rapide comune sunt urilizate mai ales in programele de procesare text:
Ctrl + C Copiere
Ctrl + X Cut
Ctrl + V Paste
Ctrl + Z Anulare
Ctrl + S Salvare
Ctrl + F Cauta cuvant
Ctrl + A Evidentiati tot

Ctrl + Tab Comutare la fila urmatoare
Ctrl + Shift + Tab Comutare la fila anterioara
Ctrl + T Deschideti fila noua
Ctrl + W tab curent inchide
Ctrl + Shift + T Deschideti fila inchisa anterior
Ctrl + R refresh pagina curenta
Ctrl + N Deschide o fereastră noua de browser web

Folosirea acestor taste de comenzi rapide va necesita degetul mic, multe dintre tastele acestea, cum ar fi:  Ctrl, Alt si Shift sunt cel mai aproape de degetul mic.

Facebook Comments