Schimbare radicala in scolile din Capitala

Pentru prima data in Romania, scolile din Sectorul 3 al Bucurestiului vor avea in loc de cataloagele tiparite un sistem online de gestiune a activitatii scolare. Se implementeaza catalogul digital care poate fii accesat de catre profesori, elevi si parinti.

In data de 02.09.2015 primarul Sectorului 3, Sorin Negoita impreuna cu Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Campeanu au declarat intr-o conferinta de presa ca toate cele 70 de scoli si licee din Sectorul 3 al capitalei vor beneficia de programul eCatalog. La inceputul anului scolar 2015-2016 parintii vor primi un cod unic pe baza caruia isi vor creea un cont unde vor lasa adresa de email si numarul de telefon. Accesand codul parintii isi pot verifica ori de cate ori vor dori situatia la invatatuara a copiilor. La fiecare nota sau absenta parintii vor primi un mesaj prin care sunt informati de rezultatele scolare ale elevului. Cu toate acestea catalogul tiparit nu a discaput deoarece la sfarsitul fiecarui semestru situatiile la invatatura trebuie imprimate pentru a fi arhivate.

Scopul acestui experiment a fost realizat pentru a usura munca profesorilor de ai informa pe parinti de situatia eleviilor la invatatura, dar si pentru ai face pe elevi sa fie mult mai atenti si sa reduca orele de chiulit. Daca experimentul din Bucuresti va da randament, promite Ministrul Educatiei ca il implementeaza la nivel national pana in 2020.

Facebook Comments