PS4 Pro SOURCE Sony

PlayStation 5 a fost confirmat

8K, SSD si multe altele

Vei folosi in continuare discuri pentru a te juca jocuri de pe urmatoarea consola Sony si cel mai probabil va aparea doar in 2020. Acest lucru este in conformitate cu Mark Cerny de la Sony, care este arhitectul play stationului urmator.
Intr-un interviu, Cerny a confirmat ca consola nu va fi lansata mai tarziu in acest an, dar a refuzat sa confirme daca se va numi PlayStation 5.

Chipset AMD nou

Realizand o versiune personalizata a chipsetului AMD Ryzen de a treia generatie (8 nuclee cu noua microarhitectura Zen 2 a companiei), consola viitoare va fi capabila sa sustina trasarea cu raze – o tehnica complexa de liluminare care pana acum a fost rezervata unor modele mari de GPU la PC-uri. Chipset-ul va fi de asemenea capabil sa livreze un nou standard „de aur” in sunet 3D imersiv, in special cei care se bucura de un joc cu casti atasate.

Upgrade-uri

Una dintre upgrade-uri va fi inegrarea unui hard-disk pe baza solida, care ar functiona diferit de modul il care puteti conecta un SSD la PS4-ul existent. Sony a aratat o demonstratie a unui devkit timpuriu. In ultimul joc Spider-Man, un ecran rapid de incarcare a calatorieri a durat 15 secunde pe un PS4 Pro iar pe noul prototip a durat mai mult de o secunda. Se estimeaza ca este de 19 ori mai rapid decat un SSD standard in ceea ce priveste timpul de citire. In esenta, ar trebui sa va asteptati ca jocurile tale sa se incarce mult mai repede pe aceasta consola.

Detaliile mari

Cerny a confirmat ca consola va accepta si discuri de la PS4, dar nu pare ca va suporta si cele de PS3, PS2 sau alte versiuni originale PlayStation.
Asta nu inseamna ca compania va evita in intregime ideea de cloud gaming.

De interes:  Xiaomi a vandut 16 milioane de telefoane in 2015

PS VR

Setul cu casca PlayStation VR existent va functiona cu consola viitoare, confirma Cerny, ne-am astepta ca in viitor sa lanseze o versiune a setului de casti si pentru realitatea virtuala.