Organizarea unui botez de vis

Botezul este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om. Este momentul cand fiecare primeste un nume pe care il va purta toate viata. Reprezinta primul contact cu lumea crestina pe care il are bebelusul. Este cel mai important si emotionant moment pentru intreaga familie.
Botezul are o semnificatie crestina pe care putini oameni si-o mai aduc aminte, fiecare copil la botez este curatat de pacatul stramosesc pe care Adam si Eva l-au comis.

Alegerea numelui este unul dintre cele mai grele lucri, deoarece numele ales la botez te va calauzi toate viata. Aproape la fiecare copil care urmeaza sa fie botezat se isca o serie de discutii intre parinti sau intre parinti si bunici pentru alegerea numelui, in cele mai multe cazuri parinti vor un nume celebru iar bunicii un nume de sfant. Acest aspect priveste doar familia insa sa vedem ce ne spune si  partea bisericeasca.

Biserica sugereaja parintilor pentru alegerea unui singur nume de preferat un nume de sfant care se sarbatoreste in apropierea zilei de nastere. Dar de cele mai putine ori acest lucru nu se intampla deoarece decizia parintilor nu a putut ajunge la un singur nume.

Organizarea unui botez care sa ramana in amintirea familiei si a invitatilor, nu este atat de greu de organizat daca stiti exact ceea ce va doriti, vezi si oferta ie romaneasca traditionala.
In primul rand organizarea botezului se bazeaza pe atentia oferita detaliilor si timpului acordar organizarii. Hotararea localului si in special a bisericii unde va fi botezat copilul. In al doilea rand este foarte important sa stim cine vor fi nasii pentru a ne ajuta in organizarea dar si cu sfaturi daca au fost si eu la randul lor parinti.
Alegerea costumui de botez este un lucru destul de important, mai ales ca in zilele noastre se pune foarte mult accent pe tinuta cu care esti imbracat si impresia la prima vedere. Toti parintii vor ca micutul sa fie cat mai frumos imbracati la botez, sunt foarte cautate in ultimul timp costumele populare traditionale pentru ca aduc un strop de istorie si traditie.

Facebook Comments