De ce sa nu mai bei cola?

Una dintre bauturile preferate ale studentilor este sucul de cola, de ce? pentru ca spun ei ajuta foarte mult intr-o noapte in care vrei sa inveti intens pentru un examen important. Trebuie sa recunoastem ca are un gust foarte bun de care multi nu se pot abtine doar la un pahar.
Cu toate ca multi dintre noi stim ca bautura nu este una prea sanatoasa pentru organism, o consumam in continuare. Oricat de buna ar fi la gust si oricat de treaz te tine inainte de examen este o bautura care afecteaza organismul. Iata mai jos cinci mituri de ce sa nu bei cola:

  • Cola contine o cantitate mare de zahar ceea ce afecteaza foarte mult ficatul. Zaharul este compus din fructoza si glucoza. Cand organismul nostru consuma prea mult zahar, ficatul este suprasolicitat si incepe o transformare in grasime.  Astfel daca ficatul este suprasolicitat se poate ajunge la o boala numita: ficat-gras non-alcoolic.
  • Consumul excesiv de zahar duce la acumularea de grasimi excesive in zona abdominala.
  • Cola nu este o dependenta. Conform specialistilor creierul uman este setat in asa fel incat sa provoace dependenta alimentelor si lucrurilor la care corpul uman se bucura cel mai mult.
  • Cola in exces duce la cancer pancreatic. Un studiu realizat sustine ca oamenii care beau mai mult de doua sticle de cola pe saptamana sunt cu 70% mai expusi pentru a face cancer pancreatic.
  • Cola distruge sanatatea orala. Contine o multime de acizi care au efecte puternice asupra smaltului dintilor, ceea ce duce in timp la aparitia carilor.
Facebook Comments