Cei mai buni 3 inventatori romani

In decursul istoriei, Romania s-a remarcat prin oameni de stiinta ce au facut inventii unor noi tehnologii, produse sau medicamente. Romania a fost si este in topul a celor mai inteligenti oameni pe plan international. Daca in trecut era vestita pentru inventatorii nostri acuma este vestita pentru programatorii de mare valoare care au ajuns sa munceasca pentru Google sau Microsoft.

In cele ce urmeaza prezentam cativa inventatori romani care au incercat sa faca din Romania o tara frumoasa si inteligenta, fiecare exceland pe specializarea lui. Poate multe dintre inovatiile acestor mari specialisti, le mai folosim si in zilele de astazi.
Stiloul a fost descoperit de catre Petrache Poenaru, acesta a fost un matematician si inginer care era axat pe invatamantul national, numele initial al acestui element de scriere a fost „plume portable sans fin, qui s’alimente elle-meme avec de l’encre”, care s-ar traduce “stilou portabil fara sfarsit alimentat cu cerneala”. Acesta a fost printre putinii romani care in anul 1821 a calatorit cu trenul, eveniment petrecut in Anglia, intre localitatile Manchester si Liverpool.

Leacuri pentru tuberculoza si holera, Ion Cantacuzino este un alt roman care a adus Romania pe locul al doilea pentru inventarea vaccinului la nou-nascuti, acesta in Primul Razboi Mondial a inventat si vaccinul pentru combaterea unei mari epidemii de tifos. A fost un impatimit al medicinei, de aici si excelenta sa in medicina, si in descoperirea unor vaccinuri care inca sunt folosite si astazi.

Primul Avion, pe 18 Martie 1906, Traian Vuia a fost primul om din lume care a inventat un dispozitiv mai greu decat aerul si care poate zbura fara ajutorul unei catapulte, sine sau alte mijloace externe. In aceasta data la Paris a fost facuta si lansarea oficiala de catre Traian Vuia a dispozitivului de zbor, aici facand si o demonstratie, la o distanta de 50 metri accelerand, dispozitivul de zbor a inceput sa se ridice in aer la o inaltime de un metru. In jurul anilor 1920, acesta a mai creat inventii precum doua tipuri de elicopter si un generator de aburi.

Facebook Comments