Ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce mori și ce opțiuni ai?

Chiar dacă stingerea din viață este un subiect delicat, ar fi bine să alegi tu ce se întâmplă cu contul de Facebook după ce mori, în loc să lași acest subiect la voia întâmplării.

În urmă cu câteva săptămâni, am scris un material vizavi de modul în care poți alege ce se întâmplă cu toate datele tale din spatele contului Google când nu mai ești. În cele mai multe situații însă, profilul de Facebook s-ar putea totuși să fie chiar mai important decât o adresă de email. În definitiv, tu alegi dacă toată activitatea ta pe Facebook va fi moștenirea ta online pentru totdeauna sau va dispărea în eter. Gigantul în socializare vă oferă două opțiuni.

Înainte însă ca acestea să intre în vigoare, cineva trebuie să notifice Facebook că ați trecut în neființă. Cum era de așteptat, respectivul proces implică un formular online pe care trebuie să-l completeze cineva binevoitor, preferabil un membru al familiei. Acesta poate fi accesat la această adresă și implică detalierea mai multor particularități. Ideal ar fi chiar ca cineva să urce pe respectivul formular o poză cu un certificat de deces pentru eficientizarea procesului. În orice caz, merită reținut că procesul de memorializare a unei pagini nu este automat, ci implică o echipă de persoane care verifică și, eventual, aprobă cererile, pentru a se evita glumele proaste.

Tranformarea paginii tale de Facebook într-un memorial ce va putea fi folosit de prieteni pentru a posta aminitiri cu tine sau pentru a oferi câteva gânduri familiei, reprezintă un gest rezonabil. Același gest implică însă definirea unui administrator pentru pagina ta post-mortem, iar respectiva persoană trebuie aleasă în timpul vieții. Din momentul în care ați particularizat această opțiune și nu mai sunteți, se vor întâmpla mai multe lucruri importante.

În dreptul numelui profilului vostru va fi atașat permanent cuvântul Remembering – Ne aducem aminte de… Prietenii voștri vor putea în continuare să posteze conținut nou. Tot conținutul partajat anterior va rămâne online și accesibil prietenilor. Toate profilele marcate pentru memorializare, după deces, nu vor mai fi targetate cu reclame, nu vor mai apărea în cadrul notificărilor cu zilele de naștere și nici în listele cu ,,Persoane pe care le-ați putea cunoaște.” Contul vostru de Facebook va fi blocat și nimeni nu se va putea autentifica pe el. Dacă ați omis să definiți un administrator, profilul vostru va fi șters pentru totdeauna din momentul în care s-a stabilit că nu mai sunteți.

Primul lucru pentru a te asigura că ți-ai lăsat lucrurile în ordine pe lumea astea, implică alegerea unui urmaș intitulat – Legacy Contact. Acesta pot fi reprezentat de un prieten foarte bun sau un membru al familiei. Important este să fie cineva care vă respectă pagina de Facebook și poate decide să o închidă în orice moment.

Printre altele, pentru a defini un contact moștenitor sau Legacy Contact, accesați secțiunea Security din Settings, pornind de la pagina voastră de Facebook. Odată ajunși aici, în colțul din dreapta sus al paginii web, citiți cu atenție toate variantele puse la dispoziție de compania americană. Optați pentru Legacy Contact și tastați-i numele individului. Ca un mic detaliu, tot de aici puteți anula respectiva decizie, deși este important să nu uitați că toate aceste particularități vor intra în vigoare pe contul de Facebok după ce mori. .

În situația în care ideea de memorializare vi se pare destul de abstractă și preferați ștergerea permanentă a contului, aceasta este de asemenea o posibilitate. Intrați pe pagina personală de Facebook, accesați din nou Security pornind de la butonul de Settings din dreapta sus, iar la secțiunea Legacy Contact, ignorați ideea de contact moștenitor și mergeți direct pe Request Account Deletion. Cu această opțiune aleasă, din momentul în care cineva a raportat la Facebook că ați decedat, pagina voastră va dispărea în eter pentru totdeauna și nu va mai putea fi recuperată de către nimeni, niciodată.

Indiferent dacă mergeți pe varianta ștergerii profilului de Facebook sau vă interesează mai mult ca un moștenitor să vă ia pagina în grijă, cel puțin inițial, acestea sunt decizii temporare. Asta înseamnă că puteți în orice moment să reveniți asupra deciziei și, în loc de Delete After Death, să dați click pe Keep your Facebook account.

Situația ideală este să stabiliți un moștenitor pentru profilul vostru de Facebook și, mai mult decât orice, să-i detaliați acestuia și în lumea reală sarcina importantă pe care i-ați pasat-o. Eventual, atrageți-i atenția și asupra formularului de raportare a decesului, cu scopul de a fi primul care vă raportează tranziția în neființă.

Facebook Comments