Carti de vizita

In orice afacere sau serviciu oferit, cartile de vizita reprezinta primul contact important. In aceste cazuri, cartea de vizita fiind cea care va reprezinta pe dvs. sau pe firma dvs., de aceea calitatea acesteia trebuie sa fie un aspect obligatoriu de luat in considerare.

O carte de vizita are cateva caracteristici de baza care nu pot fi neglijate. In primul rand dimensiunea acesteia trebuie sa fie conform standardelor sau in cazuri mai deosebite si in altfel de formate. Cele mai utilizate formate ale cartilor de vizita sunt: ISO 216 ( format A8) – 54×86 mm; Formatul european – 55×85 mm; Formatul US – 51×89 mm; Formatul japonez – 55×91 mm. In Romania cea mai utilizata dimensiune este de 50×90 mm si cel de 55×85 mm. Ca si in alte cazuri, se pot folosi si carti de vizita avand dimensiuni atipice cum ar fi 50×180 mm , care pliat ar deveni 50xx90mm.

Un alt aspect de luat in considerare este grafica care trebuie sa fie simpla, atractiva si personala in acelasi timp, deoarece cartea de vizita se transforma in amprenta dvs. sau a firmei dvs. Orientarea grafica a cartilor de vizita se realizeaza adesea orizontal, desi nu este o greseala nici cele realizate vertical.

La fel de important ca si dimensiunea utilizata si a graficii este si finisarea cartilor de vizita. Acestea pot fi plastifiate (mat, lucios sau texturat, catifelat sau soft-touch), rotunjirea tuturor colturilor sau doar a anumitor colturi pentru un efect „atipic”, stantarea acestora (de exemplu cartea de vizita va avea forma unui ceas), sau aplicarea unui lac selectiv pentru evidentierea anumitor elemente grafice. Se mai poate folosi imprimarea de tip folio in cazul cartoanelor inchise la culoare cu argintiu, auriu sau alte culori metalice. Cartile de vizita pot fi realizate prin tehnica emboss – pentru a reliefa textul sau alte elemente de pe cartea de vizita.

Pentru ca efectul cartii de vizita sa fie unul pe masura, in functie de scopul pentru care le realizati (de informare, de promovare sau doar de oferire a unor date de contact) sa alegeti aspectul , materialul si detaliile de finisare astfel sa fiti sigur ca impactul asupra celor ce va vor primi cartile de vizita va fi unul placut si memorabil.

Facebook Comments